Polttamatta paras – HS uutislinkki

Helsingin sanomat uutisoi 31.8.2016 tutkimuksista, joiden mukaan sisä- ja ulkoilman epäpuhtaudet (lähinnä pienhiukkaset) tappavat noin 6 miljoonaa ihmistä vuodessa. Suomessakin ilmansaasteisiin kuolee ennenaikaisesti 1 600 ihmistä vuosittain, ja esimerkiksi puun pienpoltto aiheuttaa noin 250 kuolemaa vuodessa.

Artikkelissa esitetään kuinka tutkijat vähentäisivät saasteita lisäämällä saastuttamatonta energiantuotantoa kuten ydinvoimaa ja aurinkovoimaa (alkuperäisessä tukimuksessa listalla on myös tuuli- ja vesivoima sekä maakaasu, jonka polttamisesta tulee vain vähän pienhiukkasia). Tämän ja parempien suodattimien ja liesien avulla arvioidaan säästävän 1.7 miljoonaa henkeä vuodessa. Suuri merkitys on myös kehittyvien maiden olosuhteiden muutoksella, jossa nykyään saatetaan valmistaa ruokaa sisätiloissa avoliesillä.

Korkeampi elintaso ja sen mahdollistamat/mahdollistaneet modernit energiapalvelut ovat haitoistaan huolimatta monille ihmisille paljon nykytilannetta parempi suunta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s