Hiiliveron toteutukseen mallia Britanniasta – HS mielipide 9.9.2016

Oheinen SEMin puheenjohtajan lyhyt mielipidekirjoitus julkaistiin päivän hesarissa.

****

MINISTERI Kai Mykkänen (kok) ehdottaa hiiliveroa korjaamaan EU:n haparoivaa päästökauppaa. Tämä, kuten hänen huomionsa siitä, että EU:n päästöjen vähentämistavoitetta tulisi nostaa 50 prosenttiin, ovat tervetulleita avauksia.

Hiilivero voidaan toteuttaa osana nykyistä päästökauppajärjestelmää, kuten Britanniassa on tehty. Hiiliverolla vahvistettu päästökauppa voisi korvata valtion budjettia rasittavat ja päästöjen vähentämisen kannalta tehottomat tuotantotuet ohjaamalla investoinnit sinne, missä päästöjen leikkaaminen on edullisinta. Veroa valmisteltaessa on tärkeää huomioida hiilivuotoriski, etteivät päästöt siirry löyhemmän regulaation perässä muualle Eurooppaan tai vaikkapa Kaukoitään.

Ville Tulkki
puheenjohtaja
Suomen Ekomodernistit ry


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s