SEM dataprojekti on käynnistynyt

TWh, GWh, PJ, gCO2/kWh, gCO2/MJ? Mitenkäs nämä liittyivät toisiinsa ja mitä ne tarkoittavat? Puhuttiinko nyt energiasta vai sähköstä, entäpä CO2 päästöt? SEMn toiminnassa tieto on tärkeässä asemassa, mutta aina tietoa ei ole helppo löytää, saati ymmärtää.

SEMin dataprojektissa on tarkoitus jalostaa eri virallisista lähteistä saatava data jäsenten käyttöön helposti ymmärrettävässä muodossa.  Erilaisen graafit ja visualisoinnit kertovat, mistä Suomen kasvihuonekaasupäästöt koostuvat, millaisista mittakaavoista puhutaan ja mitä toimenpiteitä pitäisi tehdä että päästöt pienenevät sen sijaan että toimenpiteet aiheuttaisivat jopa päästöjen kasvua.

Lisää tietoa dataprojektin taustoista, tämän hetken tilanteesta ja löydöksistä on nähtävissä täällä. Esitys pitää mm. sisällään alustavia visualisointi esimerkkejä kaukolämmityksestä, mutta varsinaiset visualisoinnit ovat vielä työn alla.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s