Vuoden kohokohta 4.10 : Food. Changed.

Ruuantuotantoseminaarimme tarkka ohjelma on nyt julkaistu. Paikalle on tulossa mieletön kattaus asiantuntijoita ja eri ruuantuotantoon liittyviä aiheita. Tilaisuuden kruunaa Mark Lynaksen vetämä paneelikeskustelu. Osta lippusi nyt! Tilaisuus järjestetään 4.10. ja paikkana on Allergiatalo Helsingissä. Liput vain 25€, johon sisältyy kahdet kahvit ja lounas. Vegaanit myös huomioitu! Liput voit ostaa täältä http://bit.ly/FoodChanged

9:15 – 9:45 Breakfast & Coffee

9:45 – 9:55 Opening Words – Mikko Muukki, Ecomodernist Society of Finland (ESF)

9:55 – 10:20 Mythological Roots of Agriculture in Ancient Greece – Harri Juntunen, ESF

10:20 – 10:45 Crickets in a Modern Diet – Mikko Lähdetie, Finsect Oy

10:45 – 11:35 Antiscience & Populism. Climate change, GMO and nuclear power – Mark Lynas

11:35 – 12:35 Lunch

12:35-13:00 Is a carbon-neutral milk chain the future? How do we defuse the manure bomb? – Juha Nousiainen, Valio SVP for primary production and milk procurement

13:00 – 13:25 Challenges and possibilities in vertical farming – Robert Jordas, Robbes Lilla Trädgård AB

13:25 – 13:50 Need for Speed. How can we use artificial intelligence in plant breeding to make climate resilient and more yielding crop varieties? – Jussi Gillberg, Principal Investigator at Aalto University

13:50 – 14:10 Coffee break

14:10 – 14:35 Producing food in closed circulation – experiences – Esko Pettay, Atmosmare Foundation

14:35 – 15:00 Future food is designed and produced in cell factories – Emilia Nordlund, Research team leader at VTT, Food solutions

15:00 – 15:25 Could cultured meat contribute to the sustainability of food systems? – Hanna Tuomisto, Associate Professor, HELSUS and Department of Agricultural Sciences, University of Helsinki

15:25 – 15:55 Panel Discussion

15:55 – 16:00 Closing words

food-changed-4_Oct

Jokainen ihminen tarvitsee ruokaa ja kasvava väestö tarvitsee sitä jatkuvasti enemmän. Nykyinen ruuantuotantojärjestelmä vaikuttaa kuitenkin merkittävästi ilmastoon ja ympäristöön. Laajentuva viljelyala syrjäyttää metsiä, lihansyönti kasvattaa hiilijalanjälkeä, ilmastonmuutoksen aiheuttama kuivuus pienentää satoja ja liikakalastus vaarantaa merien elinvoimaisuuden. Kuinka ruokitaan tulevaisuuden entistä suuremmat ihmismäärät, kun samalla pitäisi vähentää ihmiskunnan ympäristövaikutuksia? Löytyykö vastaus tieteestä?

Suomen Ekomodernistit on kutsunut kokoon johtavia asiantuntijoita kertomaan näkemyksiään ruuantuotannon tulevaisuudesta. Avauspuheen saapuu pitämään arvostettu ympäristöaktivisti ja tietokirjailija Mark Lynas. Saavu sinäkin paikalle kuulemaan miten yksi ihmiskunnan tärkeimmistä haasteista selätetään. Liput nyt saatavilla, varaa paikkasi ajoissa!

Edulliseen 25eur lipun hintaan kuuluu aamukahvit, lounas ja iltapäiväkahvit ja johtavien asiantuntijoiden luontoja eri ruuantuotantoon liittyvistä aiheista. Puheet pidetään englanniksi.  Tarkempi ohjelma julkaistaan parin viikon sisällä, puheita kuullaan mm. hyönteisruuan läpilyönnistä Suomessa. Liput tästä http://bit.ly/FoodChanged


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s