Ekomodernismi

Ekomodernismi

Mitä on ekomodernismi?

Ekomodernismi on 2000-luvun ihmis- ja tiedemyönteinen ympäristöliike kaikille niille, joiden mielestä ympäristönsuojelua tulisi tehdä ratkaisukeskeisesti harkiten ja vahvasti tutkimustietoon perustuen.

Ajamme kulloiseenkin tilanteeseen paikallisiin olosuhteisiin parhaiten sopivia tai ainakin vähiten huonoja ratkaisuja. Toimimme mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä kaikkien tavoitteemme jakavien kanssa.

Emme ole perinteisen ympäristöliikkeen kilpailija vaan sen täydentäjä. Vaikka perinteinen ympäristöliike on monessa asiassa edelleen edelläkävijä, kaikki ympäristöstä välittävät eivät kuitenkaan koe mielekkääksi toimia sen 1980-luvulta periytyvän ajattelun asettamissa raameissa. Näille ihmisille on nyt Suomessa vaihtoehto: Suomen Ekomodernistit ry.

Lisätietoja ajattelustamme löydät esimerkiksi peruskirjastamme tai kannanotoistamme.

Hieman toisenlaista lukemista kaipaaville, tässä linkki kansainväliseen ekomodernistien manifestiin.

Tässä ensimmäinen ”linjapuhe” ekomodernismista Suomessa, Ekomodernismi 2016: mitä se on, mitä se ei ole.

kirjallisuutta

Videot

Tällä sivulla on linkit muutamiin Suomen ekomodernistit ry:n julkaisemiin videoihin. Kaikki videot löydät Ekomodernistien YouTube-kanavalta täältä.

This page has links to some videos published by The Ecomodernist Society of Finland. You can find all videos by subscribing to our YouTube-channel here.

SEMINAR OPENING AND SURPRISE

Ben Heard, Bright New World – Deep Decarbonization

Kirsty Gogan, Energy for Humanity – The Fire Age

King Lee, World Nuclear Association – The Harmony Project

Kirjallisuutta

Kokoamme tänne ehdotuksia kirjallisuudesta, jossa ympäristö- ja kehityskysymyksistä on keskusteltu viisaasti ja ajatuksia herättävästi. Ehdotetut kirjat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä ja kaikki ovat lukemisen arvoisia.

Uhkapeli ilmastolla

Janne M. Korhonen ja Rauli Partanen.

The God Species

Mark Lynas

Valokuvat: Esko Pettay

 

X