Hae rohkeasti työharjoitteluun SEMille!

Hain syksyllä 2020 työharjoittelupaikkaa SEMiltä, koska järjestötyö ja tiedeperusteinen luonnonsuojelu kiinnostavat valtavasti. Paikan saatuani en tiennyt mitä odottaa, mutta se ei haitannut, sillä olin niin tohkeissani. Pestini kesti viisi kuukautta ja sain lähes koko jakson ajan aikuiskoulutustukea, jota on mahdollista hakea mikäli henkilöllä on voimassa oleva työsopimus ja vähintään kahdeksan vuotta työkokemusta miltä tahansa alalta. Suoritan parhaillaan luonto ja -ympäristöalan perustutkintoa Järviseudun ammatti-instituutissa monimuotototeutuksena. Tarkoitukseni on valmistua luonto- ja ympäristöneuvojaksi keväällä 2022 ja työllistyä tulevaisuudessa kouluttajana sekä ympäristöviestinnän ammattilaisena. 

Työharjoittelussa halusin ottaa vastuulleni järjestön viestinnän ja erityisesti kehittää SEMin ylläpitämiä some-kanavia sekä keskusteluryhmiä. Loppujen lopuksi kaikista haastavin ja palkitsevin työtehtävä oli kirjoittaa kotisivuille säännöllisesti SEMin teemojen mukaisia artikkeleita, jotka palvelisivat myös opintojani. Lisäksi järjestin harjoittelun aikana jäsenille suunnatun webinaarin, johon osallistuivat myös opettajani ja muutama opiskelutoveri. Webinaari oli elämäni ensimmäinen, joten oli mahtavaa saada toteutukseen tarvittavat työkalut ja tuki järjestöltä. Tallenne on edelleen nähtävissä SEMin YouTube -kanavalla. Ainoa asia mikä harmitti, oli fyysisten tapahtumien puuttuminen jakson aikana. Osallistuin Maailma kylässä -festivaaleilla käytetyn virtuaaliteltan suunnitteluun, mutta olisihan se ollut lystimpää olla paikan päällä.

Työharjoitteluni SEMillä oli erittäin opettavainen ja kasvattava monellakin tapaa. Tunsin alussa olevani jopa hivenen eksyksissä ja häkeltynyt, koska en nykyisessä työssäni ollut tottunut liiemmin omatoimisuuteen tai itseohjautuvuuteen. Minulle oli myös outoa, että jo ensimmäisen kuukauden jälkeen osaamiseeni luotettiin ja sain toteuttaa ideoitani melko vapaasti. Luottamus toi minulle kauan kaivattua omanarvontuntoa työelämässä ja olen siitä SEMin hallitukselle ikuisesti kiitollinen. Sain myös tukea ja palautetta lempeän rakentavalla tyylillä aina tarvittaessa. Suosittelen Suomen Ekomodernistit ry:tä työharjoittelupaikkana sekä yhteisönä. Hae mukaan!

Terveisin,

Taina Törmänen – nykyinen aktiivi ja jäsen

SEM vaikuttaa seuraavissa kanavissa kotisivujen lisäksi:

Facebook

Youtube

Instagram

Twitter

LinkedIn

Print Friendly, PDF & Email
X