RePlanet on nyt WePlanet

Suomen Ekomodernistien kattojärjestö on muuttanut nimeä! RePlanet on nyt WePlanet. Lue perustelut nimenmuutokselle:

Kun perustimme organisaatiomme 2 vuotta sitten, meillä ei ollut aavistustakaan, että pääsisimme näin pitkälle. Se, mikä alkoi pienenä ryhmänä eurooppalaisia tiedemyönteisiä aktivisteja kokoontumassa ahtaassa kellarihuoneessa halvassa hotellissa Antwerpenissä, on yllättäen kasvanut globaaliksi liikkeeksi.

Kun ainutlaatuinen yhdistelmämme ydinvoima- ja GMO-myönteisyyttä ja tieteeseen nojaavaa ympäristönsuojelua tuli julkisuuteen ja te tukijat liittyitte liikkeeseemme, kasvoimme nopeasti Australiasta Ugandaan ja Ukrainasta Bangladeshiin.

Olemme tehneet globaaleja uutisotsikoita provosoivilla ja tärkeillä kampanjoilla, kuten Dear Greenpeace. Olemme saavuttaneet merkittäviä poliittisia voittoja, kuten Reboot Food -kampanjallamme hankkimalla miljoonia uutta rahoitusta vaihtoehtoisille proteiineille. Meidät on jopa mainittu puheenjohtajan puheessa COP28-kokouksessa.

Tämän kasvun myötä kuitenkin kohtasimme yhden pienen ongelman, jota emme olleet osanneet ennakoida alussa: tavaramerkki.

Vaikka nimi RePlanet toimi pienelle joukolle eurooppalaisia organisaatioita, kansainvälisesti laajentuessamme olemme kohdanneet ongelmia tavaramerkin suojaamisessa ja omistamisessa globaalisti. Emme voi antaa tämän esteen hidastaa meitä. Emme myöskään halua heikentää voimaamme eri nimillä eri maissa.

Siksi innoissamme katse tulevaisuuteen kohdistaen ilmoitamme tänään, että suuri kasvumme on edellyttänyt meiltä pientä muutosta. Tästä päivästä lähtien emme ole enää RePlanet, olemme nyt WePlanet. Uuden nimen myötä tulee päivitetty ilme, uusi logo ja hienovaraisesti päivitetty visuaalinen identiteetti, joka virkistää häiritsevää mutta välttämätöntä ääntämme maailmassa.

Vain yksi kirjain muuttuu, ja nyt olemme itse asiassa melko ihastuneita uuteen nimeen. WePlanet tuntuu vangitsevan olemuksemme vielä paremmin. Olemme liike, joka on ihmisten ja planeetan puolella. Ympäristönmuutoksen voima, joka yhdistää globaalin etelän ja pohjoisen prioriteetit. Ja ennen kaikkea, sanan “We” (me) mukanaolo nimessä tuntuu täysin sopivalta organisaatiolle, joka puhuu globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta ja tukee jokaisen oikeutta moderniin, hyvinvoivaan elämäntapaan.

Siirtyminen RePlanetista WePlanetiksi merkitsee tärkeää hetkeä matkallamme globaaliksi muutosvoimaksi. Tuskin maltamme odottaa, mitä saamme yhdessä aikaan.

Print Friendly, PDF & Email
X