Suomen Ekomodernistit ry:n uusi puheenjohtaja on diplomi-insinööri Teemu Backnäs

Kuopiolainen diplomi-insinööri Teemu Backnäs on valittu Suomen Ekomodernistit ry:n (SEM) uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on SEM:n pitkäaikainen jäsen, joka on toiminut hallituksessa aiemminkin ja tuntee yhdistyksen toiminnan perinpohjin. Teemun tausta ympäristö- ja prosessitekniikan alalla, yhdistettynä kokemukseensa konsultin ja tutkijan tehtävissä, tuo arvokasta osaamista rooliin SEMin puheenjohtajana. Nykyään hän toimii validointi-insinöörinä geeniterapia-alalla. Suomen Ekomodernistit ry:n syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kuopiolainen diplomi-insinööri Teemu Backnäs.

Teemu painottaa jatkavansa edeltäjiensä viitoittamalla tiellä, mutta tuo mukanaan joitakin uusia näkökulmia. 

“Olen iloinen ja ylpeä tästä mahdollisuudesta johtaa SEMiä kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia. SEMin työ ympäristön ja kestävän kehityksen edistämisessä on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Aion jatkaa edeltäjieni erinomaista työtä ja samalla tuoda esiin uusia ideoita, kuten yhteistyön lisääminen EU-tasolla ja SEMin tavoitteiden laajempi levittäminen poliittisten puolueiden keskuudessa”, Teemu toteaa.

Syyskokouksessa valittiin myös valtakunnallisesti hyvin kattava ja monipuolisen osaamisen omaava hallitus. Kaj Luukko Helsingistä on yksi SEMin perustajista, energiatekniikan asiantuntija ja tunnettu ilmasto- ja energiabloggaaja. Asikkalalainen Rauli Partanen, myös SEMin perustajajäsen, on palkittu tietokirjailija ja energia- ja ilmastoasioiden viestijä, joka keskittyy ydinvoiman edistämiseen Think Atom -ajatuspajan kautta. Kuopiosta kotoisin oleva Taina Törmänen on työskennellyt SEMissä ja on koulutukseltaan urheiluvalmentaja sekä ympäristöneuvoja. Lisäksi hallitukseen kuuluvat FT (kognitiotiede) Inari Fjärd, joka on työskennellyt kansainvälisissä tutkimushankkeissa ja organisaatioiden kehitysprojekteissa, sekä Juho Laaksonen Kauhavalta, joka on rakennusalan asiantuntija ja selluvillateollisuuden tekninen neuvonantaja. Ari Greus Espoosta, konetekniikan ja tuotantotalouden asiantuntija, tuo mukanaan laajan kansainvälisen johtoryhmäkokemuksensa ja on myös aktiivinen RePlanetin hallituksessa.

Tämä hallitus jatkaa SEMin vahvaa työtä ympäristöasioiden parissa, tavoitteenaan kasvaa suurten ympäristö- ja luonnonsuojelujärjestöjen joukkoon omalla tiedemyönteisellä, teknologianeutraalilla ja ratkaisukeskeisellä kärjellä.

Print Friendly, PDF & Email
X