Tapahtumat

Suomen ekomodernistit ry. järjestää jäsenilleen ja toiminnasta kiinnostuneille säännöllisesti tapaamisia mm. keskustelutilaisuuksia ja luentoja. Tapahtumia pyritään järjestämään eri puolille maata useita kertoja vuodessa. Mikäli olet kiinnostunut kehittämään ekomodernistien toimintaa ja tiedät paikkakunnallasi olevan kiinnostusta ota yhteyttä hallitukseen sähköpostitse tai facebookin kautta. Jäsenet saavat tiedotteet tapaamisista automaattisesti sähköpostiinsa. Ei-jäsen voi laittaa toivomuksen postituslistalle liittämisestä osoitteeseen info@ekomodernismi.fi.

Tapahtumista ilmoitellaan ja keskustellaan myös Ekomodernistien Facebook-ryhmässä. Tervetuloa mukaan!

Vuosi 2018

Vuonna 2018 on tulossa runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa – liity ihmeessä jäseneksi niin pääset niihin kaikkiin mukaan. Ohjelmassa mm. SEMinaareja, tapaamisia ja vierailuja mielenkiintoisiin paikkoihin – syksyllä tiedossa vielä yllätys.

 

19-20.7.2018 Suomi Areena, Pori

SEM on mukana Suomi Areenalla! Tule poikkeamaan ja keskustelemaan! Tapahtumasta lisää tietoa myöhemmin.

 

26-27.5.2018 Maailma kylässä tapahtuma, Helsinki (oli jo)

Suomen ekomodernistit olivat mukana Maailma kylässä -tapahtumassa kertomassa ekomodernismista, SEMn toiminnasta, jakamassa tietoa ja Climate Camble/Uhkapeli ilmastolla -kirjaa. Katso raportti tapahtumasta tästä linkistä.

18.5.2018 SEMinaari 3/2018, Espoo (oli jo)

Tänä päivänä ihmiskunta on levittänyt toimintansa lähes jokaiseen maailman kolkkaan. Vain viidesosa maapallon pinta-alasta on vapaana ihmisen toiminnasta ja nämäkin alueet ovat lähinnä kylmiä ja kuivia seutuja. Todellisen villin luonnon vähyys on merkittävä uhka muun eliöstön hyvinvoinnille ja biodiversiteetille.

Suomen Ekomodernistien linjaus on, että ihmiskunnan tulisi keskittää toimintaansa pienelle alueelle tuotantoa tehostamalla ja perustaa toiminnastaan vapautuneille maille laajoja ja yhtenäisiä luonnonsuojelualueita. Tällaista ajatusmallia edistää myös villiinnyttämiseksi kutsuttu luonnonsuojelun suuntaus, jossa erillisiä luontoalueita yhdistetään laajemmiksi kokonaisuuksiksi ennallistamalla talouskäytössä olleita alueita takaisin villiksi luonnoksi sekä palauttamalla kadonneita eläinlajeja luontoon.

SEMinaarissa aiheesta saapuvat puhumaan Korkeasaaren eläintarhan eläintenhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti sekä ekologian ja eläintieteen tohtori Heidi Kinnunen Helsingin yliopistolta. Tulemme kuulemaan uhanalaisten eläinlajien suojelusta, eläinten palauttamisesta luontoon sekä perinnebiotooppien hoidosta. Lisäksi Rewilding Finlandin puheenjohtaja Aino Tuominen pitää pienen järjestöesittelyn.

 

7.4.2018 Suomen ekomodernistit ry kevätkokous 2018, Tampere (oli jo)

Suomen Ekomodernistien virallinen kevätkokous pidetään Tampereella.

Kokouksen jälkeen SEMn hallituksen jäsen, energiaekspertti, Mikko Muukki kertoo energiansäästön mahdollisuuksista ja kokemuksista kerrostaloissa. Mikon taloyhtiö on mm. palkittu taloyhtiöiden välisessä kilpailussa veden- ja- sähkönkulutuksessa.

Kokouksen jälkeen on mahdollista jäädä ruokailemaan ja keskustelemaan salin puolelle.

 

6.4.2018 SEMinaari 2/2018, Espoo (oli jo)

Suomen Ekomodernistien seuraava SEMinaari on huhtikuussa. Tällä kertaa teemana on ruuantuotanto. Asiantuntijoina toimivat Helsingin yliopiston vanhempi tutkija Hanna Tuomisto sekä Suomen ekomodernistien jäsen Harri Juntunen.

SEMinaarin puheenaiheet:

Harri Juntunen – Need for Speed: Nature, Agriculture, and Humans in the Light of Things to Come
Hanna Tuomisto – Keinoliha – hypeä vai maailman pelastaja?

Tuttuun tapaan, SEMinaarin jälkeen on mahdollisuus nauttia muiden ekomodernistien seurasta jossain paikallisessa ravintolassa.


10.3.2018 Hanasaaren voimalaitosvierailu, Helsinki (oli jo)

Kaupunkien lämmitys on merkittävä asia ilmastonmuutoksen kannalta, mutta tiedätkö miltä näyttää CHP-laitos ja miten se toimii? Tule mukaan tutustumaan ja oppimaan uutta. Tapahtuma on vain jäsenille, joten liity jäseneksi jos et vielä ole.

 

 

26.1.2018 SEMinaari, Espoo (oli jo)

Vuoden ensimmäisessä SEMinaarissa puhujina olivat tietokirjailijat Rauli Partanen ja Lilja Tamminen.

SEMinaarin puheenaiheet:

Rauli Partanen – Kaupunkien dekarbonisointi ydinvoimalla

Lilja Tamminen – Luotaus ekomoderniin filosofiaan

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s