TIEDOTE: Esko Pettay SEM:n puheenjohtajaksi, painopistealueet valittiin

Esko Pettay

Esko Pettay valittiin Suomen Ekomodernistit ry:n seuraavaksi puheenjohtajaksi yhdistyksen syyskokouksessa lauantaina. Pettay on turkulainen biologi ja pitkän linjan ilmastotoimija. Hän on toiminut SEM:n varapuheenjohtajana vuonna 2020.

Syyskokouksessa SEM:n hallitukseen valittiin uusina jäseninä Ari Greus, Mari Ahokas, Teemu Backnäs ja Inari Kulmunki. Hallituksessa jatkavat Janne Hirvonen ja Aila Mustamo.

Neljä vuotta puheenjohtajana toiminut Tea Törmänen keskittyy tulevaisuudessa SEM:n toimihenkilönä kansainvälisiin tehtäviin eurooppalaisessa ekomodernistiliikkeessä.

Syyskokouksessa yhdistyksen toiminnan painopistealueiksi valittiin ydinvoima ja ilmastonmuutokseen varautuminen. Kokouksessa korostettiin, että varautuminen ei tarkoita, etteikö ilmastonmuutosta pitäisi pyrkiä hillitsemään kaikin keinoin. Mitä vähäisempänä maapallon keskilämpötilan nousu saadaan pidettyä, sitä helpompaa sen aiheuttamiin muutoksiin varautuminen on. Ilmastonmuutokseen varautuminen tarkoittaa esimerkiksi biodiversiteetin vaalimista sekä huoltovarmuudesta ja ihmisyhteisöjen hyvinvoinnista huolehtimista muuttuvissa oloissa.

Painopistealueiden valinnalla yhdistys pyrkii kohdistamaan resurssinsa mahdollisimman tehokkaasti ja tuomaan julkiseen keskusteluun aiheita, joihin muut ympäristöjärjestöt eivät ole tarttuneet.

Print Friendly, PDF & Email
X