Järjestämme jäsenillemme mahdollisuuden vierailla 17.10 alkaen kloo 16.30 ruokateknologiayritys Solar Foodsin tehtaalla, joka tuottaa ilmasta ja sähköstä ruokaproteiinia. Kyseessä on Suomen pisimmälle edennyt vetytalouden ja hiilidioksidin hyötykäytön hanke.
Solein®-proteiinin tuotannon avainasemassa on luonnossa esiintyvä yksisoluinen mikrobi, jonka Solar Foods on onnistunut valjastamaan monikäyttöiseksi ruokaproteiiniksi.
Elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi kehitettyä Solein-proteiinia voidaan käyttää erilaisissa ruoissa ja tuotekategorioissa korvaamaan maitoa, lihaa ja kananmunaa. Soleinin tuotannon arvioidaan jo nyt olevan edullisempaa kuin eläinperäisen proteiinin tuotanto ja yhtiön tavoitteena on tehdä siitä myös edullisempaa kuin kasviproteiinit.
– Ruokajärjestelmämme keskeisin ongelma on tehottomien ja saastuttavien tuotantoeläinten käyttö proteiinintuotannossa. Ruuantuotannon ympäristövaikutuksista noin 60 prosenttia aiheutuu tuotantoeläimistä, vaikka vain 18 prosenttia kulutetuista kaloreista saadaan eläinperäisistä tuotteista. Sen sijaan Soleinin valmistuksen hiilijalanjälki on vain yhden prosentin verran punaiseen lihaan verrattuna, Solar Foods Oy:n toimitusjohtaja Pasi Vainikka kertoo.
Agenda
16.30: Saapuminen
16.30-17: Solar Foods esittely – esitys, tutustuminen Factory 01:een
17-18.30: Solein demo @ Solein Kitchen: kevyt illallinen Soleinia raaka-aineena soveltavin annoksin.
Ilmoittautumiset 9.10 mennessä osoitteeseen info@ekomodernismi.fi. Kirjoita saatekenttään ”Solar Foods”. Ilmoita myös mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä. Tilaisuus on vain jäsenille.
Jos haluat liittyä jäseneksi, ohjeet liittymiseen löytyvät täältä.