Yhdistys

Yhdistys

Yhdistys

Suomen Ekomodernistit ry on yksi maailman ensimmäisiä ”ekomodernistisia” järjestöjä. Liikkeen laajempi tavoite on ohjata ihmiskunnan osaaminen ja kyvyt paremman maailman luomiseen, niin ihmisille kuin ympäristöllekin.

Olemme osa kansainvälistä RePlanet-allianssia, joka pyrkii edistämään ympäristönsuojelua tutkimustiedon pohjalta ratkaisukeskeisesti. 

Mitä SEM tekee?

EJP_4513

Asiantuntijalautakunta

Suomen ekomodernistien tärkeät kannanotot ja laajaa asiantuntemusta vaativat linjaukset valmistellaan yhdessä asiantuntijalautakunnan kanssa.

Asiantuntijalautakunta (päivitetty 22.2.2021)

  1. Antti Hakola, TkT, erikoistutkija ja projektipäällikkö VTT:llä, plasmafysiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Lautakunnan puheenjohtaja. Erikoisalana fuusiotutkimus ja plasmafysiikka. Tällä hetkellä toimii Deputy Task Force Leader -tehtävässä EUROfusion-konsortiossa (https://www.euro-fusion.org/eurofusion/), jossa koordinoi eri tokamak-reaktoreilla tehtäviä kokeita ja vastaa plasman ja seinämateriaalien väliseen vuorovaikutukseen liittyvästä tutkimuksesta. https://www.linkedin.com/in/antti-hakola-8a52b794/ 
  2. Lauri Laakso, FT, dosentti, ryhmäpäällikkö Ilmatieteen laitoksella, extraordinary professor North-West yliopistossa Etelä-Afrikassa. Mereen ja ilmakehään liittyvien mittausten sekä ilmastonmuutoksen asiantuntija. https://fi.linkedin.com/in/lauri-laakso-49485
  3. Esa Tommila, FL, ympäristöneuvos. Alunperin fyysikko, mutta työskennellyt pääosan urastaan teollisuudessa kuten Rautaruukilla, Teollisuuden keskusliitossa ja 12 vuotta Ekokemin toimitusjohtajana ennen eläkkeelle jäämistään.
  4. Kristiina Korjonen-Kuusipuro, FT, tutkija Itä-Suomen yliopistossa. Korjonen-Kuusipuro on ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta tutkinut kulttuuriantropologi. Hän on tarkastellut myös ihmisten energiakäyttäytymistä, esimerkiksi tuulivoimaan liittyviä tunteita ja kotitalouksien aurinkoenergian tuotantoa. https://www.linkedin.com/in/kristiinakorjonenkuusipuro/?originalSubdomain=fi 
  5. Hanna Tuomisto, FT, apulaisprofessori Helsingin yliopistossa. Erityisalana ruoan tuotanto ja sen ympäristöystävällisyys, mukaan lukien luomutuotanto ja GM. https://www.linkedin.com/in/hanna-tuomisto-508b166/?originalSubdomain=fi 
  6. Timo Vuorisalo, FT, dosentti Turun yliopistossa. Tutkimusalat evoluutioekologia, kaupunkiekologia, ihmisten ja eläinten väliset vuorovaikutussuhteet sekä ympäristöhistoria.
  7. Anneli Pauli, MMT, työelämäprofessori Helsingin yliopistossa aihealueenaan ilmakehätutkimus. Tutkimustausta metsäteollisuuden jätevesien biologisessa puhdistuksessa, mutta toiminut myös tiedekeskus Heurekan johtajana,  Suomen Akatemian ylijohtajana, Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtorina sekä  Euroopan komission tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana.
 1.  
 1.  
 1.  

Hallitus 2024

Näyttökuva 2023-12-12 kello 13.04.55

Puheenjohtaja

Teemu Bäcknas

kl

Varapuheenjohtaja

Kaj Luukko

rauli

Sihteeri

Rauli Partanen

Inari_K

Hallituksen jäsen

Inari Fjärd

ari2

Hallituksen jäsen

Ari Greus

IMG_5352

Hallituksen jäsen

Taina Törmänen

nn

Hallituksen jäsen

Juho Laaksonen

Muut toimihenkilöt

Aasiantuntijalautakunta

Antti Hakola

Kansainvälinen toiminta, Itä-Suomen toiminta

Tea Törmänen

Energia-analyytikko, kansainvälinen toiminta

Rauli Partanen

 Rahastontonhoitaja

Johanna Kohvakka

Valokuvat: Esko Pettay

 

X