Perjantaina 28.6. klo 14-14.45 järjestämme paneelikeskustelun ruoantuotannon tulevaisuudesta Puuvillan lavalla.
Paneelikeskustelussa pohditaan, millainen on ruoantuotannon tulevaisuus. Millaista ruokaa syömme vuonna 2040? Mitä ovat uudet teknologiat ruoantuotannossa, kuten biomassa- ja täsmäfermentointi, viljelty liha ja kasviproteiinit? Mitkä ovat näiden teknologioiden tuomat haasteet ja mahdollisuudet? Miten voimme siirtyä kohti kestävämpää ruoantuotantoa ja samalla taata oikeudenmukainen siirtymä kaikille? Millaisia politiikkatoimia tarvitaan? Entä mikä merkitys ravitsemuksella ja terveydellä on tässä yhtälössä? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus perjantaina 28.6. klo 14 järjestettävässä paneelikeskustelussa Puuvillan lavalla Porissa.
Tervetuloa mukaan!
Panelistit:
Markus Vinnari, Helsingin yliopisto
Hanna Tuomisto, Helsingin yliopisto
Emilia Nordlund, VTT
Arttu Luukanen, Solar Foods
Ted Apter, elinkeinopolitiikan erityisasiantuntija, poliitikko
Antti Kuusisto, maanviljelijä, yrittäjä
Juontaja:
Teemu Backnäs, WePlanet
Panelistien esittelyt:
Markus Vinnari on kestävästä kehityksestä kiinnostunut kauppatieteiden tohtori, joka työskentelee yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa taloustieteen osastolla. Vinnarin tutkimushankkeet käsittelevät kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia liittyen ruoankulutukseen sekä niitä menetelmiä joilla ruoankulutustapoihin voitaisiin länsimaissa vaikuttaa. Aikaisemmissa tutkimushankkeissa Vinnari on muun muassa ollut mukana kehittämässä erilaisia ympäristöindikaattorijärjestelmiä kansallisesti ja kansainvälisesti sekä ollut pohdiskelemassa suomalaisten kulutustottumusten ja erityisesti ruoankulutuksen muutoksia.
Hanna Tuomisto on kestävien ruokajärjestelmien professori Helsingin yliopistossa ja Luonnonvarakeskuksessa. Tuomiston tutkimus keskittyy ympäristökestävyyden arviointimenetelmien kehittämiseen sekä ruokajärjestelmien kestävyyttä edistävien vaihtoehtojen ympäristövaikutusten mallintamiseen. Tuomisto on erityisesti kiinnostunut tulevaisuuden ruoantuotantoteknologioiden, kuten solumaataloden, mahdollisuuksista parantaa ruokajärjestelmien kestävyyttä.
Emilia Nordlund työskentelee VTT:llä teollisen biotekniikan ja ruokatutkimusalueen tutkimuspäällikkönä. Nordlundin intohimona on rakentaa kestävää ruokajärjestelmää kasvipohjaisiin ja solumaatalouteen perustuvilla innovaatioilla. Koulutukseltaan Nordlund on bioprosessitekniikan tohtori Teknillisestä korkeakoulusta ja hän toimii myös elintarvikebiotekniikan dosenttina Helsingin yliopistossa.
Arttu Luukanen on Solar Foodsin Avaruus- ja puolustustoimintojen johtaja. Luukanen on koulutukseltaan filosofian tohtori soveltavasta fysiikasta, ja ennen siirtymistään Solar Foodsille hän toimi startupin toimitusjohtajana 8 vuotta. Tätä ennen hän oli VTT:llä mikro- ja nanosysteemien tutkimusprofessori. Noihin aikoihin Luukanen toimi myös MilliLabin johtajana ja oli mukana lukuisissa Euroopan Avaruusjärjestö ESAn tutkimus- ja kehityshankkeissa.
Ted Apter on helsinkiläinen poliitikko, joka syttyy kestävämmän päätöksenteon edistämisestä. Ted työskentelee elinkeinopolitiikan erityisasiantuntijana edistäen kestävää talouskasvua Suomeen. Hän uskoo vahvasti siihen, että uusilla teknologioilla ja innovaatiolla voimme luoda kaikille parempaa tulevaisuutta.
Antti Kuusisto on himankalainen yrittäjä, maanviljelijä (peruna, ohra, nurmi), Veljekset Kuusisto Oy:n ja osakkuusyhtiö Luonnosta Oy:n toimitusjohtaja.